תפקיד השמאי בהערכת נזקים אשר נגרמו למבנים ציבוריים ומסחריים
כאשר מתרחשת הצפה, שריפה או פריצה במבנה ציבורי או מסחרי, יש אפשרות להגיש תביעה לביטוח בגין הנזקים שנגרמו, כאשר במקרים של נזקים לסופרמרקטים, מרכזים מסחריים, בתי כנסת, בתי חולים וכו', עלות הנזקים עלולים להסתכם במאות אלפי שקלים.
במקרים אלו, אסור להשאיר את ההחלטה על גודל הפיצויים שתקבלו בידי שמאי מטעם חברת הביטוח, אשר כל תפקידו הוא להעירך את הנזקים כך, שחברת הביטוח תצטרך לשלם את סכום הפיצויים המינימלי.
פנייה לשמאי מומחה מטעמכם, תבטיח לכם הערכת נזקים באופן המלא לטובתכם, ומעבר לכך – תקבלו ליווי מקצועי וייצוג בכל ההתנהלות מול כל הגורמים המקצועיים עד שתקבלו את הכסף המגיע לכם!
לבסוף, השמאי הפרטי יהיה מסוגל להרכיב רשימה מפורטת של נזקים אשר מחלקת אותם לקטגוריות הבאות:
- נזק ממשי: נזקים המהווים פגם ממשי לקירות, לתקרה, לרצפה, לדלתות ולחלונות, לחיפוי, לגג, לשלד ועוד שיש צורך לתת לו מענה באופן מיידי, לשפץ, לתקן ולשקם.
- נזק מצטבר: נזק שולי שעל פניו נראה שאין צורך לתת לו מענה מיידי, אך מטבעו הנזק נוטה לגדול ולהתפשט וכך לגרום לנזק חמור יותר שיצריך טיפול מקיף יותר – נזקים שכאלה עשויים להיות רטיבות, שברים, נזקים לתשתיות ועוד.
- נזק אסתטי: נזקים אשר מהווים פגם אסתטי בלבד – קל להתבלבל ולחשוב נזקים רבים לאסתטיים בלבד, כאשר למעשה הם נזקים ממשיים או נזקים מצטברים, אך השמאי הפרטי ידע להבדיל את אלה מאלה ועם זאת לא יוריד בחשיבות של פגמים אסתטיים.
- נזק נסתר: נזקים שאינם נראים בעין, כמו נזקים לתשתיות או לשלד שאין להם סימנים, אך הם אינם תקינים ויש לתת להם מענה – לשמאי הפרטי ישנם כל האמצעים הטכנולוגיים והחישוביים כדי לבדוק את שלל הנזקים הללו באופן מהימן וכך להבטיח פיצוי ומענה אחראי עבורם.