תפקידו של שמאי נזקי אש במקרי שריפה
בכל מקרה של שריפה חשוב לערב שמאי נזקי אש ושריפות בכדי לאמוד את הנזקים שנגרמו,
ובכדי לקבל חוות דעת שמאית לנזק שנגרם, ומהם הדרכים היעילות עבור שיקום מבנים לאחר שריפה, ניקיון לאחר שריפה והעלויות שלהן.
עם זאת, התערבות של שמאי נזקי שריפה הופכת להיות מחייבת כאשר ישנה תביעה לקבלת פיצויים בעקבות השריפה. במקרים הללו, ניתן לצפות שהצד הנתבע יספק שמאי מטעמו להערכת הנזקים שנגרמו בעקבות השריפה, אך על התובע להיות מודע ששמאי זה יפעל למען האינטרס של הנתבע וישאף להעריך את היקף הנזקים באופן מצומצם ככל האפשר.
בנוסף לכך, כאשר מדובר בנתבע אשר נדרש לכסות רק נזקים שמקורם מגורם מסוים – כמו פוליסת ביטוח אשר מכסה רק תרחישים מסוימים – השמאי מטעמו עשוי לנסות ולהראות שמקור הנזקים אינו בגורם שדורש את תשלום הפיצויים.
כדי לבלום מהלכים שכאלה, התובע צריך להיעזר בשמאי נזקי אש מטעמו המתמחה בהערכת הנזקים שנגרמו לנכס ורכוש כלשהו כתוצאה מהשריפה, כאשר בהערכה זו הוא מסוגל גם לקבוע את הגורם הישיר לכל נזק, וגם לתרגם את הנזקים שנגרמו לעלות כלכלית ולהגן על האינטרסים שלו.
היתרונות של שמאי נזקי אש ושריפה מטעמכם:
- ריכוך שמאים אחרים: נוכחות של שמאי נזקי אש מטעמכם תרכך את הניסיונות של שמאים אחרים אשר ממונים מטעם הגורמים הנתבעים למזעור הפיצויים.
- הערכת נזקים של השריפה בצורה הגונה: שמאי מטעמכם יכול לתת הערכה בעלת סמכות שוות ערך לכל הערכה אחרת בנוגע לנזקים שנגרמו בעקבות השריפה ומקורם, וכך לדאוג שתקבלו את מלוא הפיצויים המגיעים לכם.
- ייעוץ: לשנפס שמאות נזקי אש ושירפה ניסיון ארוך לא רק בהערכת נזקים, אלא גם בהתנהלות מול גורמים שונים בתביעות בגין נזקי שריפה, וכך נוכל לייעץ לכם אודות התנהלות נכונה ובלימת מהלכים אשר יזיקו לכם.
- איתור הגורם לשריפה: מציאת הגורם או הגורמים לשריפה, כאשר אלו יכולים להיות אירועי טבע, תקלה או רשלנות בתפעול או בהתקנת מערכות גז או חשמל, התפשטות אש מגורם חיצוני, הצתה בזדון וחבלה או שלל גורמים אחרים – כך ניתן להבטיח שהליכים של שיקום נזקי שריפות יהיו יעילים וכן לעתים להטיל את האחריות על השריפה על גורם מסוים.
- הערכת הנזקים הישירים: מציאת והערכת שלל הנזקים הישירים שהתקבלו כתוצאה מהשריפה, בהם נזקים הקשורים למבנה כמו הרס של קירות ושל אלמנטים אדריכליים נוספים ונזקים הקשורים לתכולה כמו כילוי והריסה של פריטים וחפצים אשר היו במבנה.
- הערכת הנזקים המשניים: מציאת והערכת הנזקים המשניים שהתקבלו כתוצאה מהשריפה, כאשר אלו הם נזקי עשן ופיח, ובהם פגיעה בחומרי גלם, זיהום מערכות אוויר ועוד.
- הערכת נזקים לצד ג’: מציאת והערכת נזקים ישירים או משניים אשר פגעו בצד שלישי, לרוב מבנים או נכסים שכנים.
- הצעת אופני שיקום: תכנון ובחירה של דרכי השיקום היעילות ביותר ביחס לנזק שנגרם.
- הערכת עלויות נזקים: תרגום שלל הנזקים שנגרמו לעלויות מבחינת עלות הרכישה של האלמנטים הנפגעים.
- הערכת עלויות השיקום: תרגום שלל הנזקים שנגרמו לעלויות מבחינת עלות השיקום – רכישה מחדש של רכוש שנפגע, בנייה ושיקום של אלמנטים אדריכליים, ניקיון והחלפת מערכות ועוד.