שמאות פרטית - מקצוענים בשבילכם

שמאי נזקי אש ושריפה

מידי שנה פורצות כ-47 אלף שריפות בארץ, כאשר רבע מהן פוגעות במבנים, דירות או בתי עסק.
במקרים רבים, ובעיקר כאשר ישנה פוליסת ביטוח המכסה מפני נזקי שריפה, יש צורך בשמאי נזקי אש פרטי אשר מתמחה בנזקי שריפות ואש, בכדי שייתן חוות דעת מהימנה אודות היקף הנזקים שנגרמו, וכן אופני השיקום היעילים עבורם.  כך מוערך סכום הפיצויים בגין הנזקים שנגרמו.

שמאי נזקי אש פרטי מחויב לאינטרסים שלך – ולא לאינטרסים של חברת הביטוח. 
צור קשר לקבלת פיצוי גבוה בעשרות אחוזים מהערכת שמאי חברת הביטוח.

 

 

 

תפקידו של שמאי נזקי אש במקרי שריפה

בכל מקרה של שריפה חשוב לערב שמאי נזקי אש ושריפות בכדי לאמוד את הנזקים שנגרמו,
ובכדי לקבל חוות דעת שמאית לנזק שנגרם, ומהם הדרכים היעילות עבור שיקום מבנים לאחר שריפה, ניקיון לאחר שריפה והעלויות שלהן.

עם זאת, התערבות של שמאי נזקי שריפה הופכת להיות מחייבת כאשר ישנה תביעה  לקבלת פיצויים בעקבות השריפה. במקרים הללו, ניתן לצפות שהצד הנתבע יספק שמאי מטעמו להערכת הנזקים שנגרמו בעקבות השריפה, אך על התובע להיות מודע ששמאי זה יפעל למען האינטרס של הנתבע וישאף להעריך את היקף הנזקים באופן מצומצם ככל האפשר.

בנוסף לכך, כאשר מדובר בנתבע אשר נדרש לכסות רק נזקים שמקורם מגורם מסוים – כמו פוליסת ביטוח אשר מכסה רק תרחישים מסוימים – השמאי מטעמו עשוי לנסות ולהראות שמקור הנזקים אינו בגורם שדורש את תשלום הפיצויים.

כדי לבלום מהלכים שכאלה, התובע צריך להיעזר בשמאי נזקי אש מטעמו המתמחה בהערכת הנזקים שנגרמו לנכס ורכוש כלשהו כתוצאה מהשריפה, כאשר בהערכה זו הוא מסוגל גם לקבוע את הגורם הישיר לכל נזק, וגם לתרגם את הנזקים שנגרמו לעלות כלכלית ולהגן על האינטרסים שלו.

היתרונות של שמאי נזקי אש ושריפה מטעמכם:

  • ריכוך שמאים אחרים: נוכחות של שמאי נזקי אש מטעמכם תרכך את הניסיונות של שמאים אחרים אשר ממונים מטעם הגורמים הנתבעים למזעור הפיצויים.
  • הערכת נזקים של השריפה בצורה הגונה: שמאי מטעמכם יכול לתת הערכה בעלת סמכות שוות ערך לכל הערכה אחרת בנוגע לנזקים שנגרמו בעקבות השריפה ומקורם, וכך לדאוג שתקבלו את מלוא הפיצויים המגיעים לכם.
  • ייעוץ: לשנפס שמאות נזקי אש ושירפה ניסיון ארוך לא רק בהערכת נזקים, אלא גם בהתנהלות מול גורמים שונים בתביעות בגין נזקי שריפה, וכך נוכל  לייעץ לכם אודות התנהלות נכונה ובלימת מהלכים אשר יזיקו לכם.
  • איתור הגורם לשריפה: מציאת הגורם או הגורמים לשריפה, כאשר אלו יכולים להיות אירועי טבע, תקלה או רשלנות בתפעול או בהתקנת מערכות גז או חשמל, התפשטות אש מגורם חיצוני, הצתה בזדון וחבלה או שלל גורמים אחרים – כך ניתן להבטיח שהליכים של שיקום נזקי שריפות יהיו יעילים וכן לעתים להטיל את האחריות על השריפה על גורם מסוים.
  • הערכת הנזקים הישירים: מציאת והערכת שלל הנזקים הישירים שהתקבלו כתוצאה מהשריפה, בהם נזקים הקשורים למבנה כמו הרס של קירות ושל אלמנטים אדריכליים נוספים ונזקים הקשורים לתכולה כמו כילוי והריסה של פריטים וחפצים אשר היו במבנה.
  • הערכת הנזקים המשניים: מציאת והערכת הנזקים המשניים שהתקבלו כתוצאה מהשריפה, כאשר אלו הם נזקי עשן ופיח, ובהם פגיעה בחומרי גלם, זיהום מערכות אוויר ועוד.
  • הערכת נזקים לצד ג’: מציאת והערכת נזקים ישירים או משניים אשר פגעו בצד שלישי, לרוב מבנים או נכסים שכנים.
  • הצעת אופני שיקום: תכנון ובחירה של דרכי השיקום היעילות ביותר ביחס לנזק שנגרם.
  • הערכת עלויות נזקים: תרגום שלל הנזקים שנגרמו לעלויות מבחינת עלות הרכישה של האלמנטים הנפגעים.
  • הערכת עלויות השיקום: תרגום שלל הנזקים שנגרמו לעלויות מבחינת עלות השיקום – רכישה מחדש של רכוש שנפגע, בנייה ושיקום של אלמנטים אדריכליים, ניקיון והחלפת מערכות ועוד.

 

מהי אש ומה גורם לשריפה

אש היא תופעה כימית שבמסגרתה מתקיים חמצון מהיר לחומר דלק כלשהו, כאשר החמצון כשלעצמו הוא פליטה של אנרגיה מן החומרים ואילו האנרגיה הזו מתבטאת באור ובחום.

בעוד שעשויים להיות חומרי דלק רבים, המרכזי ביותר מביניהם הוא חמצן אשר נמצא באוויר ואשר אנו נושמים.

כך שכאשר פורצת שריפה, מתחיל תהליך של חמצון של החמצן באוויר, והאש מתפשטת לכדי חומרי דלק נוספים שעשויים להיות קבועים בשטחים או במבנים.

התפשטות השריפה מתקבל כתוצאה מהליך מעגלי, כאשר הדלק גורם לשחרור של יותר ויותר אנרגיה, עד שחומרי דלק אחרים מתחילים גם הם בתהליך החמצון וביחד נוצרת אף יותר אנרגיה שגורמת להתפשטות גדולה יותר וכן הלאה.

המעגל הזה יכול להסתיים כאשר המעגל נשבר בדרך כלשהי, אם באופן טבעי ואם באמצעים מלאכותיים כאשר נעשים מאמצים כדי לבלום את התפשטות האנרגיות.

אך כדי שהשריפה תתחיל, יש צורך בדבר מה שיתחיל את המעגל הזה, כלומר, שחרור פתאומי של אנרגיה אשר יתחיל להניע אותו.

כך מתקבלים מספר גורמים לשריפה ולהלן כמה מהמרכזיים שבהם:

  • התפשטות אש ממקור מבוקר: המניע העתיק ביותר לשריפות שמקורן אינו בגורמים טבעיים הוא ככל הנראה התפשטות של אש ממקור מבוקר כמו נרות, אח, עששיות ושאר הלהבות המבוקרות – כאשר חומר דליק נמצא קרוב מידי לחומרים הללו, הוא עשוי לבעור גם בעצמו באופן שיוביל להתפשטות של האש.
  • ברק: מבחינת המקורות הטבעיים, ברקים הם ככל הנראה הנפוצים ביותר, כאשר הברק כשלעצמו הוא אנרגיה רבה ומרוכזת אשר אם תפגע בחומר דליק, היא תגרום לבערה שעלולה להתפשט.
  • דליפת גז: הגז הוא חומר דליק במיוחד וכאשר הוא דולף, הוא ממלא חללים פנימיים באופן שיידרש רק שבריר של אנרגיה מרוכזת – אשר מכונה "ניצוץ" – כדי לגרום לו להידלק במלואו במה שניתן לכנות "התפוצצות" – הליך דומה יכול להיגרם כתוצאה מדליפה של חומר נוזלי כמו נפט או דלק.
  • המרת אנרגיה: אנרגיית חום מרוכזת עשויה לגרום לבערה באם יש בנמצא חומר דליק שבא איתה במגע – כיום ישנם מכשירים רבים לחימום אשר מייצרים אנרגיה כזו, ועל אף שישנם מכשירים בעלי אמצעי מיגון ובטיחות, עדיין פורצות דליקות כתוצאה ממכשירי חימום שאינם בטוחים אשר באים במגע עם בדים או עם חומרים אחרים.
  • קיצור במערכות חשמליות: מקור נפוץ לשריפות בעידן האלקטרוני הוא מערכות החשמל אשר מקיפות אותנו מכל עבר כתוצאה מקצר שמתקבל בהן – הקצר הוא דרך קצרה לסגירת המעגל החשמלי מן הנדרש, הנגרמת לרוב כתוצאה ממוליך חשמלי זר שמצא את דרכו למערכת, והיא גורמת לריכוז הולך וגובר של אנרגיה חשמלית אשר מומרת לחום ועשויה כך לגרום לשריפות.
  • ריכוז אנרגיה בסוללות: מקור נוסף לשריפה הקשור למערכות חשמליות הוא סוללות נטענות, אשר נוטות להיפגם בקלות וכך להמיר חלק מן האנרגיה החשמלית הנכנסת אליהן לאנרגיה תרמית – זו הסיבה שסוללות כה רבות מתחממות יתר על המידה, ובמקרים בהם התקלה מחמירה, החום יכול לגרום להתפשטות של שריפה.

המלצות בתחום שמאי נזקי אש ושריפה

משפחת ווינגרטיין

הגענו לשנפס שמאות פרטית לאחר שריפה בבית שלנו, שגרמה נזק רב לרכוש ולקירות הדירה. בועז וברוך נתנו שירות אישי, חם ואדיב, תוך ראות מצבנו הקשה הן בפן הכלכלי והן בפן הנפשי לאחר השריפה. הם בדקו, העריכו את הנזקים והעבירו לנו מידע אמין ומקצועי, בזכותו קיבלנו את כל המגיע לנו מחברת הביטוח וידענו כיצד לפעול לצורך שיקום הבית. תודה לכם על יחס אישי, מקצועי ואיכותי!